Fusilli fehérboros-tejszínes gombával és füstölt sajttal
2015-05-27- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg fusilli tészta
- 35 dkg csiperkegomba
- 1 csokor medvehagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 4 db chilipaprika
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 5 dkg füstölt sajt
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát aprítom. Az újhagymát és a chilit felkarikázom, a gombát és a medvehagymát szeletelem, a sajtot lereszelem.
2. Lépés
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, chilipaprikát.
3. Lépés
Közben a tésztát sós vízben al dente módjára kifőzöm.
4. Lépés
Végül a raguhoz hozzáadom a medvehagymát, az olívabogyókat, fűszerezem. Ráöntöm a tejszínt és a bort, kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, felrottyantom.
5. Lépés
Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, rászórom a reszelt sajtot, s díszítem medvehagyma-levéllel és virággal.
TIPP: Fehérbort igyatok hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 230 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
455 kcal -
Zsír
16,1 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
62,2 g -
Cukor
4,7 g -
Fehérje
18,6 g