Lecsós spagetti

2014-10-15
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A lecsót imádom, mindennap meg tudnám enni. Pályám elején, amikor tiszta ötös érettségivel, maximális pontszámmal „helyhiány miatt” nem vettek fel a Közgázra, s csak rakodómunkásként tudtam elhelyezkedni protekcióval a MASPED-nél. Több mint egy hétig ezt ettem. Csajkában vittem magammal, s a raktárban melegítettem meg. A tegnapi lecsóból maradt még egy adag, ezért azt használtam fel.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g tészta (spagetti)
  • 150 g lecsó
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • bazsalikom (ízlés szerint)

1. Lépés

A spagettit al dante módon megfőztem, leszűrtem.

2. Lépés

A tésztát kiszedtem egy tányérra, tettem rá lecsót, locsoltam még rá chiliszószt, s díszítettem bazsalikom-levéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 260 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    686 kcal
  • Zsír

    12,8 g
  • Koleszterin

    146 mg
  • Szénhidrát

    117,7 g
  • Cukor

    4,2 g
  • Fehérje

    24 g