Brandys baracklekvárral töltött palacsinta
2014-11-26- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Látványnak sem csúnya, de az íze az fantasztikus!
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg liszt
- 1 db tojás
- 3 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- cukor (ízlés szerint)
- olaj
- 3 evőkanál lekvár (sárgabarack)
- 1-2 teáskanál brandy
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
1. Lépés
A tésztának a hozzávalóit összekeverem, egy folyékony állagú tésztát kell kapnom. 1 órát pihentetem.
2. Lépés
Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat. (Kb. 10-12 palacsinta lesz ebből az adagból)
3. Lépés
Megtöltöm őket a brandys baracklekvárral, s megszórom vaníliás porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
2 635 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
392 kcal -
Zsír
10,1 g -
Koleszterin
47 mg -
Szénhidrát
63,2 g -
Cukor
12,2 g -
Fehérje
10,5 g