Brandys baracklekvárral töltött palacsinta

2014-11-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Látványnak sem csúnya, de az íze az fantasztikus!

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • cukor (ízlés szerint)
  • olaj
  • 3 evőkanál lekvár (sárgabarack)
  • 1-2 teáskanál brandy
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)

1. Lépés

A tésztának a hozzávalóit összekeverem, egy folyékony állagú tésztát kell kapnom. 1 órát pihentetem.

2. Lépés

Egy palacsintasütőben az olajat felhevítem, s megsütöm a palacsintákat. (Kb. 10-12 palacsinta lesz ebből az adagból)

3. Lépés

Megtöltöm őket a brandys baracklekvárral, s megszórom vaníliás porcukorral.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 635 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    392 kcal
  • Zsír

    10,1 g
  • Koleszterin

    47 mg
  • Szénhidrát

    63,2 g
  • Cukor

    12,2 g
  • Fehérje

    10,5 g