Narancsos briós
2012-12-04- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A briós mindig az iskolai menzát, illetve az óvodát juttatja eszembe. Jaj, de sokat ettünk cukros brióst! :) Most magunk is elkészíthetjük.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 500 g liszt
- 1 tojás
- 130 ml narancslé
- 130 ml víz
- 80 ml tej
- 7 g élesztő
- 50 g cukor
- 50 g vaj
- csipet só
- Töltelék:
- 450 g narancs
- 200 g mazsola
- 5 evőkanál lekvár
- 100 g dió
1. Lépés
Tegyük a lisztet egy tálba és hozzunk létre a közepén egy mélyedést. Ide tegyük a cukrot, a tejet, vízet, sót, tojást és az élesztőt. Keverjük össze egy kicsit, és fokozatosan adjuk hozzá a vajat és narancslevet. Jól gyúrjuk össze.
2. Lépés
A tészta legyen lágy, rugalmas és egy kicsit ragadós. Hagyjuk meleg helyen kétszeresére nőni körülbelül egy óra alatt. Nyomkodjuk meg a tésztát, hogy kijöjjön belőle a levegőt. Vágjuk nyolc egyenlő darabra.
3. Lépés
A töltelék elkészítéséhez nem kell mást tennünk, mint a narancsokat meghámozni, kis kockákra vágni, a diót kisebb-nagyobb darabokra törni, összekeverni a kettőt narancslekvárral és mazsolával. A hat darab tésztát, nyújtsuk ki nagyobb téglalapra, töltsük meg a közepét, majd sodorjuk fel. Próbáljuk meg úgy, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle sehol.
4. Lépés
A tésztából alakítsunk briós formát, mintha csak egy csomót kötnénk rá, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejüket tojással, majd mehet a sütőbe 15 percen át 190°C-on.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 225 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
465 kcal -
Zsír
8.4g -
Szénhidrát
81.4g -
Fehérje
14.8g