Házi spenótos ravioli

2013-05-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A ravioli egy nagyon könnyen elkészíthető olasz, töltött tésztaétel, ami azonnal jóllakat minden családtagot.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 150 g liszt
  • 2 kis tojás
  • 1/3 teáskanál só
  • 1/2 evőkanál olívaolaj
  • Töltelék:
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 100 g spenót
  • 100 g feta sajt
  • pirospaprika és a csípős paprika ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • Tetejére:
  • reszelt sajt és tejföl

1. lépés

Kezdjük a töltelék elkészítésével – Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Megpirítjuk közepes lángon – körülbelül 5 percig. 

2. lépés

Szórjuk hozzá a paprikát, borsot, keverjük és tovább pirítjuk egy kicsit. Majd hozzátesszük a spenótot és megfonnyasszuk. (Ha mirelit változatot használnánk, akkor csak jól átkeverjük és felmelegítjük.) Alaposan keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni. 

3. lépés

A hideg spenótos keverékhez adjuk hozzá a morzsolt feta sajtot, párszor kavarjuk össze. 

A ravioli elkészítése: Szitáljuk a lisztet egy tálba, a közepén csináljunk egy nagy üreget az öklünkkel, ide verjük bele a tojásokat, sózzuk meg és öntsük hozzá az olívaolajat. Először a mutatóujjunkkal keverjük össze a tojást a liszttel, majd fokozatosan kezdjük egybegyúrni a tésztát. Gyúrjuk labdává, csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 30 percre.

4. lépés

Osszuk a tésztát két részre, majd nyújtsuk ki mindkettő egyenlő téglalap nagyságúra. A tészta legyen vékony, de elég vastag ahhoz, hogy magába tartsa a tölteléket. Ezután egy teáskanálnyi keveréket helyezzünk el a tésztán 4 cm-ként, majd borítsuk a tetejére a másik tésztát. 

5. lépés

Egy derelyevágóval vagy késsel vágjuk körbe a töltelékes részeket egyenlő négyzet alakúakra. A széleit nyomkodjuk le az ujjainkkal. Segít, ha egy kis felvert tojással bekenjük és összeragasztjuk. A tésztát főzzük meg egy nagy fazék forró, sós vízben. Amikor a víz felszínére jönnek, akkor leszűrhetjük. 

Tálaljuk reszelt sajttal, tejföllel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 939 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Húsos ravioli medvehagymás paradicsomszósszal

  • Húsos-medvehagymás ravioli sajtszósszal

  • Parajos tészta

  • Cannellonni tejszínes csirkemellel és spenóttal töltve

  • Spenótos tészta tojással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    621 kcal
  • Zsír

    27.8g
  • Szénhidrát

    68.8g
  • Fehérje

    24.7g