Házi spenótos ravioli
2013-05-12- Típus: Ravioli, Spenótos tészta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A ravioli egy nagyon könnyen elkészíthető olasz, töltött tésztaétel, ami azonnal jóllakat minden családtagot.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 150 g liszt
- 2 kis tojás
- 1/3 teáskanál só
- 1/2 evőkanál olívaolaj
- Töltelék:
- 1 kisebb hagyma
- 2 kis gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 g spenót
- 100 g feta sajt
- pirospaprika és a csípős paprika ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
- Tetejére:
- reszelt sajt és tejföl
1. lépés
Kezdjük a töltelék elkészítésével – Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Megpirítjuk közepes lángon – körülbelül 5 percig.
2. lépés
Szórjuk hozzá a paprikát, borsot, keverjük és tovább pirítjuk egy kicsit. Majd hozzátesszük a spenótot és megfonnyasszuk. (Ha mirelit változatot használnánk, akkor csak jól átkeverjük és felmelegítjük.) Alaposan keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni.
3. lépés
A hideg spenótos keverékhez adjuk hozzá a morzsolt feta sajtot, párszor kavarjuk össze.
A ravioli elkészítése: Szitáljuk a lisztet egy tálba, a közepén csináljunk egy nagy üreget az öklünkkel, ide verjük bele a tojásokat, sózzuk meg és öntsük hozzá az olívaolajat. Először a mutatóujjunkkal keverjük össze a tojást a liszttel, majd fokozatosan kezdjük egybegyúrni a tésztát. Gyúrjuk labdává, csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 30 percre.
4. lépés
Osszuk a tésztát két részre, majd nyújtsuk ki mindkettő egyenlő téglalap nagyságúra. A tészta legyen vékony, de elég vastag ahhoz, hogy magába tartsa a tölteléket. Ezután egy teáskanálnyi keveréket helyezzünk el a tésztán 4 cm-ként, majd borítsuk a tetejére a másik tésztát.
5. lépés
Egy derelyevágóval vagy késsel vágjuk körbe a töltelékes részeket egyenlő négyzet alakúakra. A széleit nyomkodjuk le az ujjainkkal. Segít, ha egy kis felvert tojással bekenjük és összeragasztjuk. A tésztát főzzük meg egy nagy fazék forró, sós vízben. Amikor a víz felszínére jönnek, akkor leszűrhetjük.
Tálaljuk reszelt sajttal, tejföllel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 939 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
621 kcal -
Zsír
27.8g -
Szénhidrát
68.8g -
Fehérje
24.7g