Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval és salátával
2016-02-15- Típus: Kacsapörkölt receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Eddig pulykanyak pörköltet láthattatok tőlem, most bemutatok egy másik izgalmas pörköltet, amely ízvilágában kicsit eltér, szerintem finomabb. Próbáljátok ki. Aztán döntsetek!
Ezeket szerezd be:
- 4 db nagyobb kacsanyak
- 1 db vöröshagyma
- 5 db paradicsom
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika (+2 db díszítéshez)
- 2 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
- 10 dkg zöldborsó
- 6 levél jégsaláta
- kacsazsír
- olívaolaj
- 0.5 db citrom
1. lépés
A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.
2. lépés
A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.
3. lépés
A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.
4. lépés
Közben a borsót megpárolom. A paradicsomokat felszeletelem, a saláta leveleit leszedem.
5. lépés
Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, mellé zöldborsót, szeletelt paradicsomot, jégsalátaleveleket. Locsolok rá olívaolajat, szójaszószt, facsarok rá citromot. Díszítem egy chilipaprikával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 629 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
593 kcal -
Zsír
35,6 g -
Koleszterin
100 mg -
Szénhidrát
31,9 g -
Cukor
12,2 g -
Fehérje
30,2 g