Áfonyás-mascarpones cupcake
2013-02-15- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Az áfonya egyik kedvenc gyümölcsöm, és ha mascarponéval párosítjuk, akkor hihetetlen lesz az összhatás.
Ezeket szerezd be:
- Muffinokhoz:
- 250 g liszt
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 130 g vaj
- 2 tojás
- 150g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/3 teáskanál vanília kivonat
- 160 g natúr joghurt
- 100 g áfonya
- Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 3 evőkanál áfonyalekvár
- fél citrom héja
- porcukor
1. lépés
Szitáljuk össze a lisztet és keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, és a sóval. Egy másik tálban verjük habosra a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes, puha állaga lesz. Ezután adjunk hozzá egy tojást, verjük tovább a tésztát 30 másodpercig, majd utána jöhet a másik. Legvégül jöhet bele a vanília.
2. lépés
Mikor a tészta nagyjából homogén, szitáljuk hozzá a lisztet, keverjük bele a joghurtot, és keverjük jól össze egy botmixer segítségével. Az áfonyát mossuk meg, majd a felét óvatosa keverjük a tésztához.
3. lépés
Tegyük a tésztát a kivajazott muffinformákba. A tetejére szórjuk a maradék áfonyát. Süssük előmelegített sütőben 180°C-on, körülbelül 27-30 percig. Sütés után hagyjuk lehűlni.
4. lépés
A krém elkészítése: Keverjük össze a mascarponet egy kanállal, hogy kicsit lazább legyen. Adjunk hozzá két evőkanál áfonyalekvárt és keverjük össze. Végül hozzáadjuk a citromhéjat, és egy kis porcukrot, ha nem lenne elég édes.
Kenjük a krémet a cupcake-k tetejére és locsoljuk le áfonyalekvárral.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
8 282 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
545 kcal -
Zsír
25.7g -
Szénhidrát
67.2g -
Fehérje
12g