Diétás epres sajttorta recept
2017-05-15- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ha már itt az eperszezon, akkor íme egy tökéletes epres sajttorta recept, ami ráadásul diétásan készül.
Ezeket szerezd be:
- Alaphoz:
- 4 ek zabkorpa
- 4 ek zabpehely
- 3 ek kókusztej
- 1 tk folyékony édesítőszer
- 1 ek kakaópor
- Krémhez:
- 2 ek folyékony édesítőszer
- 300 g eper
- 0.5 csomag főzös pudingpor (cukormentes)
- 1 tk vanília aroma
- 3 db tojás
- 500 g krémsajt (light)
- Tetejére:
- 300 g eper
1. lépés
Az alaphoz a hozzávalókat összekeverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy összeálljon a keverék, majd egy kerek kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk.
2. lépés
A krémhez robotgéppel keverjük össze a hozzávalókat, a legvégén adjuk csak hozzá az epret. Használhatunk friss epret, de ha télen készítenénk a tortát, akkor megteszi fagyasztott is. Törjük fel egy robotgéppel, édesítsük ízlés szerint.
3. lépés
Óvatosan öntsük a masszát a kekszes alapra és 180 fokon előmelegített sütőben süssük 40-50 percig. Miután kivettük a sütőből hagyjuk kihűlni teljesen, és 1 órát hűtőben tároljuk.
4. lépés
Ezután a tetejét díszítsük eperdarabokkal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 287 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
372,44 kcal -
Zsír
27,19 g -
Koleszterin
138,5 mg -
Szénhidrát
21,24 g -
Cukor
4,73 g -
Fehérje
11,34 g