Almás-sajtos csirke recept

2012-05-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ezt a receptek főleg nyáron az alma szezonban szoktam készíteni, amikor is annyi alma terem a kertben, hogy szinte a földig húzza az ágakat.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 15 dkg szalonna
  • 3 alma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
  • liszt

1. Lépés

A csirkemellet megmossuk, kis szeletekre vágjuk. A szalonnaszeleteket egy tűzálló edény aljára tesszük. A csirkéket megsózzuk, borssal ízesítjük és megforgatjuk a lisztben.

2. Lépés

Az almákat  hámozzuk meg, majd egy reszelőn egészen kicsire szeleteljük. A szalonnára fektetjük a csirkéket, rászórjuk az almát, ráreszeljük a sajtot is, végül a tetejét tejföllel locsoljuk meg.

3. Lépés

180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és barnára  sütjük a tejfölt és a sajtot a tetején, kb. 30 perc alatt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 488 megtekintés