Túrófánk recept
2013-10-13- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezt a desszertet bárki megtudja csinálni, annyira egyszerű. Azokra az alkalmakra ajánlom, amikor gyorsan kell valami finomat varázsolni az asztalra, mondjuk amikor váratlan vendégek érkeznek hozzánk. Mire a kávé lefő kész is a finom harapnivaló.
Ezeket szerezd be:
- ½ kg túró
- ¼ kg liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor
- olaj a sütéshez
1. lépés
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük. Ha pihent ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretűre és formájúra szaggatjuk.
2. lépés
Forró olajban aranybarnára sütjük őket. Nem kell forgatni a fánkokat, mert maguktól megfordulnak. Még forrón bőségesen megszórjuk porcukorral, akár meg is forgathatjuk benne. Házi baracklekvárral tálaljuk, azzal a legfinomabb.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
5 036 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
382 kcal -
Zsír
6.3g -
Szénhidrát
58g -
Fehérje
22.3g