Szivárvány jégkrém

2012-07-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Mivel sok pozitív visszajelzés érkezett a jégkrém receptünkre, ezért bemutatunk egy új változatot, ami szintén finom gyümölcsökből készült.

Ezeket szerezd be:

  • 9 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 5-6 kivi
  • 4-5 mangó vagy narancs
  • 40 dkg málna

1. Lépés

Készítsünk egy egyszerű szirupot víz és cukor hozzáadásával (ezt a lépést kihagyhatjuk, ha rendelkezünk cukorsziruppal). Egy kis edényben keverjük el a két alapanyagot, forraljuk fel és főzzük 4-5 percig közepes lángon, majd tegyük félre.

2. Lépés

Pürésítsük fel a gyümölcsöket külön-külön egy turmixgépben. Osszuk el a szirupot a három gyümölcsös pép között, mindegyikbe keverjük bele. Tegyük a kivis keveréket a joghurtos poharak aljára és fagyasszuk 1 órát.

3. Lépés

A fagyasztás után töltsük meg a mangó pürével és helyezzük bele a pálcikát. Próbáljunk meg belenyomni a pálcikát a kivis keverékbe. Végül adjuk hozzá a málnás keveréket és fagyasszuk tetszés szerint, minimum 4 órát.

 

Tipp: Természetesen készíthetjük másmilyen gyümölcsökből is, különböző színekből, ahogy kedvünk tartja.

 

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

4 457 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pimm’s jégkrém

  • Lime és kókusz jégkrém

  • Málnás-meggyes jégkrém

  • Rozmaringos grépfrút jégkrém

  • Kókuszos-mangó jégkrém

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    91,5 kcal
  • Összes zsír

    0,5 g
  • Szénhidrát

    22 g
  • Fehérje

    1 g