Túróval töltött fánk
2016-01-11- Típus: Fánk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Lassan itt a farsang, ideje elővenni a fánk recepteket.
Ezeket szerezd be:
- 25 deka liszt
- 2 tojássárgája
- 5 evőkanál tejföl
- kevéske só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál porcukor
- Töltelék:
- 20 deka túró
- 1 evőkanál tejföl
- mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál búzadara
1. lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrom és kinyújtom a csörögefánknak megfelelő vastagságúra.
2. lépés
A töltelék hozzávalóit összedolgozom egy nagy tálban. Ahogyan a derelyét készítem, ugyanúgy rakom a tészta felére a túróhalmokat. Amikor ezzel kész vagyok a tészta másik felét ráfordítom és az ujjammal lenyomkodom.
3. lépés
Derelyeszaggatóval kiszaggatom. Olajat forrósítok és a fánkokat kisütöm. Porcukkal leszórva tálalom.
Értékelések
(3.2 / 5)
6 személy értékelt
5 224 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
495 kcal -
Zsír
23.5g -
Koleszterin
166mg -
Szénhidrát
58.3g -
Cukor
5.8g -
Fehérje
12.5g