Tarkedli recept

2016-06-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A tarkedli vagy cseh fánk még az ovis időszakra vezet vissza, ahol nem csak a menzán kaptunk ilyet, de nagymamám is előszeretettel készített.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 4 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 dl étolaj

1. lépés

Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a tojást, a sót, a cukrot, az olajat és a citrom reszelt héját. A tésztát csomómentesre keverjük, majd 30 percig állni hagyjuk.

2. lépés

Miután a tészta eleget pihent, négyesével kisütjük a fánkokat egy teflon bevonatú, négy mélyedéssel ellátott, olajjal kikent serpenyőben. Tálalhatjuk lekvárral, mézzel lecsöpögtetve, de én például nutellával vagy krémtúróval megkenve szoktam kínálni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

8 490 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fánk sütőben sütve

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk