Tarkedli recept
2016-06-01- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
A tarkedli vagy cseh fánk még az ovis időszakra vezet vissza, ahol nem csak a menzán kaptunk ilyet, de nagymamám is előszeretettel készített.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 4 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 db citrom reszelt héja
- 0,5 dl étolaj
1. lépés
Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a tojást, a sót, a cukrot, az olajat és a citrom reszelt héját. A tésztát csomómentesre keverjük, majd 30 percig állni hagyjuk.
2. lépés
Miután a tészta eleget pihent, négyesével kisütjük a fánkokat egy teflon bevonatú, négy mélyedéssel ellátott, olajjal kikent serpenyőben. Tálalhatjuk lekvárral, mézzel lecsöpögtetve, de én például nutellával vagy krémtúróval megkenve szoktam kínálni.
Értékelések
(3.4 / 5)
5 személy értékelt
8 490 megtekintés