Fehérboros, tejfölös, borsos resztelt gomba rigate tésztával
2013-10-22- Típus: Gombás tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy finom, könnyű olaszos tésztaétel.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 5 szál kakukkfű
- petrezselyem
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- só, bors
- 30 dkg Conchiglie Rigate
- jégsalátalevél
- 3 db paradicsom
1. Lépés
A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikát felkockázom, a gombát szeletelem.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, végül a gombát, a petrezselymet, s kakukkfüvet, sózom, s bőségesen megszórom borssal.
2. Lépés
Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.
A gombára ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejfölt, leszűröm a tésztát.
3. Lépés
Tálalok. A tányérra szedek a gombapörköltből és a tésztából, a tányér szélére helyezek jégsalátaleveleket, rá egy paradicsomot, a tésztára pedig egy petrezselyemlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 829 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
456 kcal -
Zsír
33.2g -
Szénhidrát
25.6g -
Fehérje
15.4g