Trüffel golyócskák
2012-04-02- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ezeket szerezd be:
- 2 tábla keserű csoki
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat
- fahéj
- kakaópor
- Apróra vágott dió
- Apróra vágott mandula
Elkészítés:
1. A csokoládét vágjuk vagy törjük kis darabokra, majd egy főző üst segítségével olvasszuk meg. Mikor már majdnem kész, adjuk hozzá a tejszínt és szépen lassan keverjük össze. Adjunk hozzá egy kis fahéjat és a vanília kivonatot. Amikor krémes lett, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni és helyezzük két órára a hűtőbe.
2. Kihűlés után vegyük ki a krémet és egy kiskanál segítségével kanalazzunk ki belőle egy darabot, majd a tenyerünkben alakítsuk golyó formájúra. Ezt a műveletet gyorsan kell csinálni, mert a csokikrém különben felolvad a kezünkben. A kis golyókat helyezzük egy zsírpapírral kibélelt tálcára. Csináljunk golyókat a krémből, ameddig el nem fogy, mikor végeztünk, tegyük a tálat egy éjszakán át a hőtűszekrénybe.
3. Másnap, mikor a golyók megszilárdultak forgassuk bele ízlés szerint kakaóporba, fahéjba, darált mandulába vagy dióba.
Ebből a receptből körülbelül 30-40 db golyócska lesz mérettől függően.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 006 megtekintés