Csokoládé trüffel golyók
2013-10-04- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 35 perc
Karácsonykor szoktam készíteni ezeket a nagyszerű falatnyi finomságokat. Ráadásul, ha szép díszdobozba csomagoljuk, akkor bármelyik családtagunknak megfelelő ajándék lehet!
Ezeket szerezd be:
- 280g jó minőségű étcsokoládé - minimum 70% kakaó tartalommal
- 284ml tejszín
- 50g sótlan vaj
- Forgatáshoz:
- kókuszreszelék, kakaópor, mandulaforgács, darált dió, pisztácia stb.
1. Lépés
Törjük fel kézzel a csokoládét és tegyük egy nagy tálba. Öntsük a tejszínt és a vajat egy lábasba, és melegítsük óvatosan, amíg a vaj elolvad, és a krém éppen fortyogni kezd. Vegyük le a tűzről, majd öntsük le vele a csokoládét. Keverjük össze a csokit és a tejszín, amíg sima krémet kapunk. Adjunk hozzá tetszőleges aromákat (pl. likőrt, pisztáciát, mandula darabokat. Akár többfajtát is készíthetünk.) Hűtsük le, és tároljuk hűtőben legalább 4 órát.
2. Lépés
Ahhoz, hogy a bonbonokat alakítani tudjuk, vízgőz felett nagyon kicsit olvasszuk meg, majd a kezünkkel alakítsunk belőlük golyókat és helyezzük sütőpapírra. Ezután pihentessük 1-2 percig, majd utána forgassuk darált dióba, kakaóporba, kókuszreszelékbe. Hűtőszekrényben légmentesen záródó edényben tárolva 3 napig eltartható, vagy fagyasztva legfeljebb egy hónapig.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
9 068 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
67 kcal -
Zsír
6g -
Szénhidrát
3g -
Fehérje
1g