Csokoládés-narancsos trüffel
2015-01-21- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
Nagyon egyszerű desszert, melyet minden csokoládéimádó szeret. Szép díszcsomagolásban pedig el is ajándékozhatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg narancsos étcsokoládé (70 %-os)
- 1,5 dl tej (2.8 %-os)
- 1 ek likőr (én Amarettot tettem)
- narancs reszelt héja (el is hagyható)
- kakaó
- cukrozott-pörkölt mogyoró
1. Lépés
A csokoládét egy fémtálba tenni, majd gőz fölött felolvasztani. A tejet felforrósítani, majd az olvasztott csokoládéhoz keverni.
2. Lépés
Ezután levenni a tálat a gőzről, majd belereszelni a narancshéjat, és hozzáadni a likőrt. Addig keverni hogy sima állagú legyen.
3. Lépés
Végül a tálat hideg vízbe állítani és folyamatosan kevergetni addig, hogy teljesen megszilárduljon a massza.
4. Lépés
Egy tányérba kakaóport, egybe cukrozott kakaót, és egybe pedig cukrozott-pörkölt mogyorót önteni.
5. Lépés
A megdermedt csokoládéból kisebb golyókat formálni, majd egy pár darabot belehempergetni a kakaóba, egy párat a cukrozott kakaóba, és egy párat a pörkölt mogyoróba.
6. Lépés
Ízlés szerint a közepébe aszalt gyümölcsöt is lehet tenni. Ízlés szerinti likőr keverhető bele, és a hempergetéshez használható még színes tortadara, durvára tört dió, esetleg belehet még vonni csokoládémázzal is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 291 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
637 kcal -
Zsír
37g -
Szénhidrát
64.8g -
Fehérje
12.6g -
Koleszterin
26mg -
Cukor
53.8g