Pulykás tortilla
2012-08-28- Típus: Tortilla receptek
- Nemzetiség: Mexikói
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
A tortilla igazi mexikói étel, hazánkban is sok helyen fogyasszuk és sok kedvelője akad. Most egy pikánsabb ízűt olvashattok.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál vaj
- 1 vöröshagyma, aprítva
- 1 hagyma, aprítva
- 1 kaliforniai paprika, csíkokra vágva
- 1 teáskanál chili por
- csipet őrölt kömény
- 180 ml narancslé
- 1/2 csésze salsa szósz
- 2 evőkanál barbecue szósz
- 500 g pulykamell (de lehet csirke is)
- 100 g saláta
- 1 csésze reszelt sajt
- 1/4 csésze friss koriander
- 4-6 tortilla lap
1. Lépés
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és barnítsuk meg rajta a hagymát, a fokhagymát és a paprikát 3-4 perc alatt. Hozzáadjuk a fűszereket, főzzük 2 percig. Keverjük bele a narancslét, a salsát (ami lehet bolti és saját készítésű) és barbecue szószt. Öntsük serpenyőbe, és főzzük 3-4 percig.
2. Lépés
Adjuk hozzá a kis csíkokra vágott pulykát és főzzük, ameddig megpuhul. Fogjuk a tortilla lapokat és töltsük meg a közepüket a húsos-zöldséges keverékkel, majd szórjuk meg reszelt sajttal és tekerjük fel.
Fotó: annejisca
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
4 320 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
488 kcal -
Fehérje
35 g -
Szénhidrát
40 g -
Zsír
21 g