Túrótorta recept

2013-03-10
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 2:30 p

Az elkészítése a tortának kicsit időigényes, de annál finomabb. Natúron szoktam készíteni, de bármilyen gyümölccsel, zselével vagy lekvárral megkenve is készíthető.

Ezeket szerezd be:

  • 7,5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 350 g túró
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 14 dkg porcukor
  • 200 ml tej
  • 1 citrom héja

1. lépés

Szitáljuk egy tálba 220 g lisztet, szórjunk hozzá egy csipetnyi sót. Keverjük hozzá egy egész tojást és 7,5 dkg vajat. Kevés vízzel gyúrjuk össze laza linzer tésztává. Alakítsunk belőle egy labdát, csomagoljuk be, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára.

2. lépés

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. Egy villával törjük át a túrót. 4 tojást válasszunk szét, a fehérjét tegyük félre. A sárgáját keverjük át egy villával, majd adjuk hozzá a túróhoz, majd sorban jöhet hozzá a citrom héja, tej, 2 evőkanál liszt, és 120 g porcukor.

3. lépés

Az egészet jól keverjük össze. Egy másik tálban 1 evőkanál cukorral verjünk a tojás fehérjéből kemény habot, végül a tojáshabot is keverjük hozzá a túrós keverékhez. Vegyünk elő egy kerek piteformát, vajazzuk ki majd nyújtsuk bele a linzertésztát. Öntsük a tésztára a túrós keveréket, majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük kb. 30 percig.

4. lépés

A tortát borítsuk ki egy egy tálra, majd várjuk meg míg kihűl. Akkor szabadon szeletelhető, megkenhetjük a tetejét lekvárral, vagy kínálhatjuk simán porcukorral leszórva.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 753 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szamóca-túrótorta sütés nélkül

  • Áfonyás túrótorta

  • Burgonyás túrótorta

  • Túrótorta őzgerincben, sütés nélkül

  • Orosz túrótorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    468 kcal
  • Zsír

    16.1g
  • Szénhidrát

    62.3g
  • Fehérje

    18.6g