Túrótorta recept
2013-03-10- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 2:30 p
Az elkészítése a tortának kicsit időigényes, de annál finomabb. Natúron szoktam készíteni, de bármilyen gyümölccsel, zselével vagy lekvárral megkenve is készíthető.
Ezeket szerezd be:
- 7,5 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 350 g túró
- 5 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 14 dkg porcukor
- 200 ml tej
- 1 citrom héja
1. lépés
Szitáljuk egy tálba 220 g lisztet, szórjunk hozzá egy csipetnyi sót. Keverjük hozzá egy egész tojást és 7,5 dkg vajat. Kevés vízzel gyúrjuk össze laza linzer tésztává. Alakítsunk belőle egy labdát, csomagoljuk be, majd tegyük hűtőbe legalább egy órára.
2. lépés
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. Egy villával törjük át a túrót. 4 tojást válasszunk szét, a fehérjét tegyük félre. A sárgáját keverjük át egy villával, majd adjuk hozzá a túróhoz, majd sorban jöhet hozzá a citrom héja, tej, 2 evőkanál liszt, és 120 g porcukor.
3. lépés
Az egészet jól keverjük össze. Egy másik tálban 1 evőkanál cukorral verjünk a tojás fehérjéből kemény habot, végül a tojáshabot is keverjük hozzá a túrós keverékhez. Vegyünk elő egy kerek piteformát, vajazzuk ki majd nyújtsuk bele a linzertésztát. Öntsük a tésztára a túrós keveréket, majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük kb. 30 percig.
4. lépés
A tortát borítsuk ki egy egy tálra, majd várjuk meg míg kihűl. Akkor szabadon szeletelhető, megkenhetjük a tetejét lekvárral, vagy kínálhatjuk simán porcukorral leszórva.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 753 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
468 kcal -
Zsír
16.1g -
Szénhidrát
62.3g -
Fehérje
18.6g