Töltött gombás burgonya
2013-01-03- Típus: Töltött burgonya receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 55 perc
Szeretem a töltött krumpli recepteket. Most gombával töltöttem meg, próbáltam olcsón kihozni.
Ezeket szerezd be:
- 8 db nagyobb Krumpli
- 10 dkg Gomba
- 1 db nagy Vöröshagyma
- 4 db Tojás
- 1 db Zsemle
- 2 dl Tej (áztatáshoz)
- Reszelni való sajt vagy lapka sajt
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- Só
- 1 evőkanál Olaj
1. lépés
A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben. Ezután szedjük ki, pucoljuk meg, vágjuk félbe majd egy kiskanál segítségével óvatosan vájjuk ki a belsejét. Előkészítésként áztassuk be tejbe a zsemlét és főzzük keményre a tojásokat. Ha a tojás kész, pucoljuk meg és nyomkodjuk szét.
2. lépés
Az apróra vágott vöröshagymát és gombát olajon világosra pirítjuk. Közben sóval és petrezselyemzölddel fűszerezzük. Akkor lesz jó, ha már elfőtte a levét. Amikor megpároltuk, akkor hozzákeverjük a szétnyomkodott főtt tojást és a kinyomkodott zsemlét.
3. lépés
A fenti töltelékkel óvatosan megtöltjük a burgonyákat, majd egy kivajazott tepsibe helyezzük őket. A burgonyák tetejét szórjuk meg reszelt sajttal vagy tegyünk rájuk 1-1 lapka sajtot. Ezután betoljuk az előmelegített sütőbe és addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad szépen.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 969 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
746 kcal -
Összes Zsír
16,2 g -
Koleszterin
187 mg -
Szénhidrát
127,5 g -
Cukor
12,9 g -
Fehérje
26 g