Töltött gombás burgonya

2013-01-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Szeretem a töltött krumpli recepteket. Most gombával töltöttem meg, próbáltam olcsón kihozni.

Ezeket szerezd be:

  • 8 db nagyobb Krumpli
  • 10 dkg Gomba
  • 1 db nagy Vöröshagyma
  • 4 db Tojás
  • 1 db Zsemle
  • 2 dl Tej (áztatáshoz)
  • Reszelni való sajt vagy lapka sajt
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál Olaj

1. lépés

A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben. Ezután szedjük ki, pucoljuk meg, vágjuk félbe majd egy kiskanál segítségével óvatosan vájjuk ki a belsejét. Előkészítésként áztassuk be tejbe a zsemlét és főzzük keményre a tojásokat. Ha a tojás kész, pucoljuk meg és nyomkodjuk szét.

2. lépés

Az apróra vágott vöröshagymát és gombát olajon világosra pirítjuk. Közben sóval és petrezselyemzölddel fűszerezzük. Akkor lesz jó, ha már elfőtte a levét. Amikor megpároltuk, akkor hozzákeverjük a szétnyomkodott főtt tojást és a kinyomkodott zsemlét.

3. lépés

A fenti töltelékkel óvatosan megtöltjük a burgonyákat, majd egy kivajazott tepsibe helyezzük őket. A burgonyák tetejét szórjuk meg reszelt sajttal vagy tegyünk rájuk 1-1 lapka sajtot. Ezután betoljuk az előmelegített sütőbe és addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad szépen.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 969 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sajtkrémmel töltött újkrumpli baconnal

  • Baconba tekert töltött krumpli

  • Baconba tekert töltött krumpli gombával

  • Kacsapástétommal töltött burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    746 kcal
  • Összes Zsír

    16,2 g
  • Koleszterin

    187 mg
  • Szénhidrát

    127,5 g
  • Cukor

    12,9 g
  • Fehérje

    26 g