Narancs torta
2013-12-03- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ezt a finom tortát karácsonyra készítettem, de bármilyen alkalomra megfelel.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 5 tojás
- 10 deka cukor
- 12 deka liszt
- 2 deka holland kakaópor
- 1 csg sütőpor
- fél deci étolaj
- fél deci víz
- csipt só
- Töltelék:
- 2 csg vaníliás puding
- 1 deci narancslé
- 10 deka margarin vagy vaj
- 2 kanál cukor
- 5 deci tej
- 5 deci habtejszín
- 5 deka porcukor
- 2 darab narancs
1. Lépés
A tojásfehérjét csipet sóval, a víz felével, valamint a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a tojássárgáját, amit a víz másik felével és az olajjal összekevertem.
2. Lépés
A két masszát összekeverem. hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Kapcsos, sütőpapiros torta formába teszem, 170-180 fokon megsütöm. Amikor kisült, három egyenlő lapra vágom, és megtöltöm a krémmel.
3. Lépés
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, még melegen belekeverem a vajat vagy
a margarint. A kihűlt tortalapot visszateszem a kapcsos torta formába és a krém felét az alsó lapra kenem. A tejszínt közben kemény habbá verem és a pudingra teszek belőle.
4. Lépés
Egy darab narancsot apróra darabolok és a habba teszem. Erre jött a következő lap, újra krém, ismét hab és végül a narancs darabok. A legfelső lapot narancsízű tejszínhabbal díszítem, a habot narancslével ízesítem. Marcipánnal és narancs karikákkal díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 787 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
849 kcal -
Zsír
46.1g -
Koleszterin
205mg -
Szénhidrát
103.2g -
Cukor
87.2g -
Fehérje
9.3g