Tőkehal fenyőmagmártásban

2013-08-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A barátnőm elráncigált egy bioboltba. Egyáltalán nem akartam bemenni, mert az egész „bio” kultúrát sznobságnak tartottam. Na, azt kell mondanom, hogy tévedtem, mert olyan dolgokat kaphatok meg itt, amit sehol máshol. Vettem például ehető fenyőmagot, amivel a tőkehalat is feldobtam.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg Tőkehal
  • 2 db nagyobb Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 3 db Paradicsom
  • 10 dkg Fenyőmag
  • 1 db Babérlevél
  • 1 db Citrom
  • Olaj
  • Petrezselyem

1. lépés

A paradicsomot kockákra vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát megpucoljuk. Ezt a három tételt és a fenyőmagot turmixban összeturmixoljuk.

2. lépés

Előkapunk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amit olajjal kikenünk. Beleöntjük a paradicsomos turmixunkat, rátesszük a halszeleteket, majd sózzuk és babérlevéllel ízesítjük. Citrommal még meglocsoljuk, és előmelegített sütőbe készre sütjük. Amikor elkészült, petrezselyemmel megszórjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 146 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    455 kcal
  • Összes Zsír

    28,8 g
  • Koleszterin

    83 mg
  • Szénhidrát

    12,3 g
  • Cukor

    5,2 g
  • Fehérje

    39,2 g