Tőkehal fenyőmagmártásban
2013-08-09- Típus: Karcsúsító ételek, Tőkehalreceptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A barátnőm elráncigált egy bioboltba. Egyáltalán nem akartam bemenni, mert az egész „bio” kultúrát sznobságnak tartottam. Na, azt kell mondanom, hogy tévedtem, mert olyan dolgokat kaphatok meg itt, amit sehol máshol. Vettem például ehető fenyőmagot, amivel a tőkehalat is feldobtam.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg Tőkehal
- 2 db nagyobb Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 3 db Paradicsom
- 10 dkg Fenyőmag
- 1 db Babérlevél
- 1 db Citrom
- Olaj
- Petrezselyem
- Só
1. lépés
A paradicsomot kockákra vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük, a fokhagymát megpucoljuk. Ezt a három tételt és a fenyőmagot turmixban összeturmixoljuk.
2. lépés
Előkapunk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amit olajjal kikenünk. Beleöntjük a paradicsomos turmixunkat, rátesszük a halszeleteket, majd sózzuk és babérlevéllel ízesítjük. Citrommal még meglocsoljuk, és előmelegített sütőbe készre sütjük. Amikor elkészült, petrezselyemmel megszórjuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 146 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
455 kcal -
Összes Zsír
28,8 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
12,3 g -
Cukor
5,2 g -
Fehérje
39,2 g