Tejszínhabos vaníliakrémes torta
2015-02-06- Típus: Vaníliás torta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ezt a tortát szülinapra készítettem. Nagyon egyszerű, de mindemellett nagyon finom lett.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók a piskótához:
- 5 tojás
- 10 deka cukor
- fél deci olaj
- 2 kanál hideg víz
- 12 deka liszt
- fél csg sütőpor
- Krém hozzávalói:
- 1 csg vaníliás pudingpor
- 4 deci tej
- 1 kanál cukor
- fél vanília rúd
- 1 doboz mascarpone
- 3 deci tejszín
- 3 deka porcukor
- 1 habfixáló
1. Lépés
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.
2. Lépés
A lisztet és a sütőport összekeverem. Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét. Óvatosan összekeverem, és végül hozzáadom a sütőporos lisztet.
3. Lépés
Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm a tésztát.
Amikor kihűlt, felvágom három egyforma lapra és megtöltöm.
4. Lépés
A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással a vaníliarúd kikapart belsejével felfőzöm. Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét és laza krémmé keverem.
5. Lépés
A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verem és a felét a főzött krémbe keverem. Ezzel a finom vaníliás krémmel megtöltöm a lapokat. Igény szerint gyümölcsöket is tehetünk bele (például banánt, mandarint, epret.)
A torta oldalát és tetejét is habbal diszítem és kis marcipán virágokat teszek rá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 731 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
403 kcal -
Zsír
19.4g -
Szénhidrát
50.3g -
Fehérje
8.1g -
Koleszterin
121mg -
Cukor
37g