Tejszínhabos vaníliakrémes torta

2015-02-06
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezt a tortát szülinapra készítettem. Nagyon egyszerű, de mindemellett nagyon finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók a piskótához:
  • 5 tojás
  • 10 deka cukor
  • fél deci olaj
  • 2 kanál hideg víz
  • 12 deka liszt
  • fél csg sütőpor
  • Krém hozzávalói:
  • 1 csg vaníliás pudingpor
  • 4 deci tej
  • 1 kanál cukor
  • fél vanília rúd
  • 1 doboz mascarpone
  • 3 deci tejszín
  • 3 deka porcukor
  • 1 habfixáló

1. Lépés

A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és vízzel habosra kikeverem.
A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verem.

2. Lépés

A lisztet és a sütőport összekeverem. Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadom a felvert fehérjét. Óvatosan összekeverem, és végül hozzáadom a sütőporos lisztet.

3. Lépés

Sütőpapírral kibélelt tortaformába teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütöm a tésztát.
Amikor kihűlt, felvágom három egyforma lapra és megtöltöm.

4. Lépés

A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással a vaníliarúd kikapart belsejével felfőzöm. Amikor kihűlt hozzáadom a mascarponét és laza krémmé keverem.

5. Lépés

A tejszínt a porcukorral és fixálóval habbá verem és a felét a főzött krémbe keverem. Ezzel a finom vaníliás krémmel megtöltöm a lapokat. Igény szerint gyümölcsöket is tehetünk bele (például banánt, mandarint, epret.)
A torta oldalát és tetejét is habbal diszítem és kis marcipán virágokat teszek rá.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 731 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vaníliakrémes torta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    403 kcal
  • Zsír

    19.4g
  • Szénhidrát

    50.3g
  • Fehérje

    8.1g
  • Koleszterin

    121mg
  • Cukor

    37g