Tengeri halfilés rizs rákfarokkal
2013-09-22- Típus: Karcsúsító ételek, Különleges hal receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
A kedvesem tudja, hogy oda vagyok a különleges ételekért. Legutóbbi bevásárlásnál vettünk fagyasztott tengeri halat és kicsi rákfarkakat. Kérdeztem, hogy mi lesz ez, de csak annyit mondott, hogy meglátom. Megláttam, meg is ettem, nagyon finom volt!
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg Tengerihal-filé
- 20 dkg Rákfarok
- 30 dkg Rizs
- 2 db Vöröshagyma
- 2 db Paradicsom
- 1 db Sárgarépa
- Só
- Bors
- 1 szál Petrezselyem
- 1 db kicsi Saláta
- - : : : Öntet : : : -
- 1 db Tojás
- 1-2 kiskanál Mustár
- 1 db Joghurt
1. lépés
Elsőnek is puhára pároljuk a rizst. A sárgarépát tetszésre, a petrezselymet és a vöröshagymát apróra vágjuk. A tengerihal-filét kockákra szeleteljük, és sóval, borssal jól beízesítjük.
2. lépés
Egy másik edényben puhára pároljuk a vöröshagymát és a sárgarépát, majd hozzáadjuk a felvágott halfilét és a rákfarkat. Petrezselyemmel megszórjuk, majd készre főzzük.
3. lépés
Mártással folytatjuk. A mustárt, tojást és joghurtot alaposan összekeverjük. Keverés közben ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
4. lépés
Ha mindezzel kész vagyunk, akkor répás-hagymás-halas alapot összekeverjük a kis darabokra tépkedett salátával, a gerezdekre vágott paradicsommal és persze a rizzsel. Legvégül az öntetet öntsük rá.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 179 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
534 kcal -
Összes Zsír
8,9 g -
Koleszterin
178 mg -
Szénhidrát
74,8 g -
Cukor
7,1 g -
Fehérje
36,6 g