Tejszínes zöldborsóleves naranccsal
2013-06-27- Típus: Krémlevesek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő receptet bent a munkahelyemen ajánlották. Először szokatlannak tűnik, de aztán… nem lehet leállni vele.
Ezeket szerezd be:
- 400 g zöldborsó
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 4 evőkanál tejszín
- 125ml narancslé
- 4 közepes méretű burgonya
- 500 ml zöldség alaplé
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
1. Lépés
Tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre a hagymát. A sárgarépát, a burgonyát és fehérrépát hámozzuk és vágjuk kisebb részekre.
2. Lépés
Egy lábasban melegítsünk 2 evőkanál olajat, adjuk hozzá a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára. Öntsünk fel a zöldség alaplével, adjuk hozzá a sárgarépát és fehérrépát, majd főzzük körülbelül 10 percig.
3. Lépés
Ezután hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és ezt főzzük puhulásig. Ekkor jön bele a megmosott, lecsepegtetett borsó és főzzük maximum 10 percig.
4. Lépés
Öntsük hozzá a tejszínt és narancslevet, keverjük egy botmixerrel simára, amíg krémes állagú lesz. Még 2-3 percig melegítjük, utána kész is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 409 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
248 kcal -
Zsír
3.3g -
Szénhidrát
47.4g -
Fehérje
9g