Gyors epres Creme Brulee
2012-08-05- Típus: Créme Brulée
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
A Creme Brulee (Créme Bruleé) sokak által ismert francia édesség, ami a tetején lévő karamellizált cukorról lehet megismerni. Sokan úgy gondolják, hogy egy nehezen elkészíthető finomság, pedig egyszerűen kész lehetünk vele.
Ezeket szerezd be:
- 4 evőkanál eper lekvár
- 8 dl (vagy pohár) görög joghurt
- 4 evőkanál barna cukor
- 4 szem eper
1. Lépés
Tegyünk mindegyik sütőformánk vagy pudingos formánk aljára az eper- vagy bármilyen erdei gyümölcsös lekvárból. Egy botmixer segítségével verjük fel a görög joghurtot habosra, majd kanalazzunk mindegyik sütőformába belőle.
2. Lépés
Szórjuk meg mindegyik tetejét egy evőkanál barna cukorral és kezdjük egy konyhai lángpisztollyal meg pörkölni a tetején. Akkor jó, ha egészen megbarnult, de vigyázzunk, ne égessük!
Tálaláskor a tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, eper karikákkal vagy tálaljuk vanília fagylalttal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 556 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
195,4 kcal -
Zsír
0,1 g -
Fehérje
16,1 g -
Szénhidrát
32,3 g