Kagylós-almaboros tőkehal
2013-08-18- Típus: Karcsúsító ételek, Tőkehalreceptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
A tőkehal és az almabor már otthon várt, a kagylót viszont az egyik nagyobb boltban szereztem be. Jó drága volt a kagyló, de hát nem eszünk ilyet mindennap, jó ha évente 1-2-szer. Ennek ellenére nagyon finom és ha tehetjük, legalább egyszer próbáljuk ki.
Ezeket szerezd be:
- 8 szelet Tőkehalfilé
- 4 db Vöröshagyma
- 12-15 db nagyobb Kagyló
- 5-6 dl Almabor
- 1 db Csípős paprika
- Fél Kígyóuborka
- Petrezselyem
- Olívaolaj
- Só
1. lépés
A kagylókat a serpenyőben addig rotyogtatjuk közepes lángon, amíg szét nem nyílnak. Ha kész, kivesszük.
2. lépés
Olajjal kikenünk egy tepsit. Belehelyezzük a tőkehalfiléket, a halat beterítjük az apróra vágott vöröshagymával és a kis kockákra vágott kígyóuborkával, majd a legtetejére tesszük a kinyílt kagylókat. Almaborral felöntjük, petrezselyemmel, sóval és kicsire vágott csípős paprikával megszórjuk.
3. lépés
A megpakolt tepsit betesszük a sütőbe, és közepes lángon készre sütjük. Elvileg, ha már a folyadék fele elpárolgott, akkor a hal is szépen megsült, megpuhult.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 717 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
498 kcal -
Összes Zsír
17,4 g -
Koleszterin
128 mg -
Szénhidrát
29,1 g -
Cukor
18,7 g -
Fehérje
54,9 g