Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal
2015-01-07- Típus: Babgulyás receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Szeretem a gulyás minden fajtáját, bár bográcsban főzve az igazi, azért így is ehető volt ez a babgulyás.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg sertésoldalas
- 1 szelet füstölt szalonna
- 25 dkg bab (tarka)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0.5 db zellergumó
- 2 db nagyobb újkrumpli
- 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 2 db paradicsom
- 5 db zellerlevél
- 4 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- kömény (ízlés szerint)
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál csípős paprikakrém
- 1 teáskanál gulyáskrém
- olaj
- 2 dl tejföl
1. Lépés
A babot egy éjszakára beáztatom.
2. Lépés
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
3. Lépés
A sertésoldalast kevés olajon megsütöm, félreteszem.
4. Lépés
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket, s a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet.
5. Lépés
Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s az oldalast.
6. Lépés
Amikor minden megfőtt, lisztes tejföllel behabarom.
7. Lépés
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.
TIPP: Jó kis fehér kenyeret ajánlok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 583 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
601 kcal -
Zsír
38,2 g -
Koleszterin
113 mg -
Szénhidrát
31,6 g -
Cukor
7,5 g -
Fehérje
35,2 g