Egyszerű puncsos szelet
2014-10-13- Típus: Pudingos süti
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A puncsos sütemények legegyszerűbb változata. Születésnapra, karácsonyra, húsvétra is ideális.
Ezeket szerezd be:
- 3x3 tojásból piskótalap (két csokis, egy vaníliás)
- Krém hozzávalói:
- 2 csg puncs pudingpor
- 7 deci tej
- 8 deka cukor
- 15 deka margarin
- ízlés szerint rumaroma vagy rum
- A tetejére:
- 20 deka porcukor
- rum
1. Lépés
A tojásokból három lapot sütök, ebből kettő csokis egy vaníliás lesz. A pudingot a cukorral szokásos módon elkészítem, majd a tűzről leveszem és hozzákeverem a margarint.
2. Lépés
Az alsó lapra kenem a krém felét, erre jön a vaníliás lap és ismét a megmaradt puncsos krém. A tetejére csokis lap kerül.
3. Lépés
A porcukrot 2 kanál langyos vízzel és a rummal kikeverem és a tészta tetejére rákenem. Pár óra múlva már forró vízbe mártott késsel szeletelhető.
Értékelések
(4.5 / 5)
8 személy értékelt
16 355 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
369 kcal -
Zsír
19g -
Szénhidrát
48.6g -
Fehérje
1.9g -
Koleszterin
21mg -
Cukor
41.3g