Almás pudingos kocka
2015-10-12- Típus: Pudingos süti
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha van otthon almánk, akkor nincs is jobb recept, hogy felhasználjuk őket.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka liszt
- 20 deka porcukor
- 25 deka margarin
- 1 csg sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3-4 evőkanál tejföl
- 3 tojássárgája
- csipet só
- Töltelék:
- 1,5 kg alma
- 1 deci víz
- 3 deka margarin
- 1 citrom leve
- 10 deka porcukor
- 3 tojásfehérje
- 1 csg vaníliás pudingpor
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Az 1/3 részét különteszem a fagyasztóba, a 2/3-át hűtőbe teszem, közben elkészítem a tölteléket.
2. Lépés
Az almákat meghámozom, és vékony szeletekre szelem, közben a citrom levével locsolgatom, hogy ne barnuljon meg. Egy edénybe a vízzel és némi citromlével felteszem kicsit megpárolom.
3. Lépés
Amikor már megpárolódott, félreteszem hűlni és összekeverem a pudinggal (a pudingot por formájában adom hozzá). A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem és a kihűlt almákkal összekeverem.
4. Lépés
A tészta nagyobbik részét kinyújtom, sütőpapiros sütőlapra teszem. Az almahabot ráteszem és a maradék tésztát ráreszelem.180-200 fokon szép halvány barnára megsütöm.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
15 478 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,116 kcal -
Zsír
43.1g -
Szénhidrát
174.4g -
Fehérje
13.3g -
Koleszterin
108mg -
Cukor
98.9g