Gyümölcsös céklasaláta
2015-02-13- Típus: Céklasaláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy fél óra alatt elkészül, és nemcsak igen laktató, de még vitaminokban is gazdag ez a finom saláta.
Ezeket szerezd be:
- 1 db cékla
- 2 db alma
- 1-2 fürt szőlő
- 2 marék dió
- 1-2 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1-2 ek méz
- csipet só
1. Lépés
A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kisebb darabokra.
2. Lépés
Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg. Vigyázzunk nehogy megégjen a dió. Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.
3. Lépés
A tejfölt, a majonézt, a mézet, és egy csipet sót keverjünk simára. Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt, és a pörkölt dió felét.
4. Lépés
Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 333 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
219 kcal -
Zsír
3.6g -
Szénhidrát
50g -
Fehérje
1.6g -
Koleszterin
4mg -
Cukor
41.3g