Márványos epres szelet
2015-03-24- Típus: Pudingos süti
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ez egy csodafinom sütemény. Már nagyon várom az eperszezont, hogy készíthessem.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1csg sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál holland kakaópor
- fél deci olaj
- 3 evőkanál víz
- Krém hozzávalói:
- 6 deci tej
- 2csg epres pudingpor
- 20 deka eper
- 25 deka margarin
- 25 deka porcukor
- Máz a tetejére:
- 1csomag főzés nélküli epres pudingpor
- 18 deka porcukor
- 18 deka margarin
- 2 evőkanál tej
1. Lépés
A tojásokat a cukorral kb 20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos-keményítős lisztet.
2. Lépés
Közepes méretű sütőpapíros tepsibe öntöm a felét, a másik felébe teszem a kakaóport és kanalanként a sárga tésztára teszem.180 fokon 20-25 percig sütöm. Amikor kihűlt kettévágjuk és krémmel megtöltjük.
3. Lépés
A pudingot a szokásos módon felfőzöm. A porcukorból és a margarinból krémet készítek és a kihűlt pudinggal összekeverem. Az alsó lapra a felét rákenem.
4. Lépés
Az epret apróra szelem és a krémbe belenyomkodom. A többi krémet a tetejére teszem és a másik lapot rásimítom. A máz hozzávalóit gőz felett besűrítettem és a tészta tetejére simítom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 715 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
512 kcal -
Zsír
36.1g -
Szénhidrát
44.2g -
Fehérje
5.9g -
Koleszterin
123mg -
Cukor
34.7g