Szilvával töltött sertés
2012-04-21- Típus: Göngyölt hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Pikáns és édeskés ízű sertés recept. Karácsonyi menü elengedhetetlen része!
Ezeket szerezd be:
- 60-80 dkg sertés karaj
- 25 dkg juhtúró
- 3 póréhagyma
- 5 dkg szilva
- só, bors, pirospaprika
- fahéj + cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
Recept elkészítése
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Magozzuk ki a szilvákat (ha még nem lenne) vágjuk félbe, majd helyezzük őket a vörösborba legalább fél órára ázni. Mikor az idő letelt forgassuk meg őket fahéjas cukorban. Vegyük elő egy kis keverőtálat, egy villával törjük fel benne a juhtúrót, keverjük bele a szeletekre vágott póréhagymát (a zöld részét is), a fokhagymát, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele pirospaprikát. Végül keverjük bele a félbevágott szilvákat.
2. Vegyük elő a sertés karajunkat, nyissuk szét és helyezzük bele a szilvás-túrós keveréket, majd jól borsozzuk és sózzuk meg a húst. Tekerjük fel, rögzíthetjük hústűvel vagy zsineggel is átköthetjük.
3. Tegyük egy kivajazott tepsibe, mellé tehetünk zöldségeket is párolni, majd süssük 35 percig.
Tört krumplival vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 653 megtekintés