Szedres-sonkás saláta
2012-07-07- Típus: Gyümölcssaláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Ha a szederfa megérik, akkor nagyon sokat szoktam készíteni, mert nagyon könnyen meg van, és szinte mindenfajta sült húshoz, de akár magában is fogyasztható.
Ezeket szerezd be:
- 100 g vegyes saláta
- 80 g sonka
- 125 g szeder
- Öntethez:
- 125 g szeder
- 50 ml olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1,5 evőkanál balzsamecet
- só, bors
1. Lépés
Kezdjük az öntettel. Mossuk meg a szedreket és szitáljuk át, ha kell válogassuk ki a szebbeket. Keverjük össze az olívaolajat, a mézet és az ecetet, és ízesítsük sóval és borssal. Majd rakjuk bele a pürésített szedret. Tegyük hűtőbe, hogy jól lehűtsük.
2. Lépés
Rendezzük el a salátát egy tányéron, helyezzük rá a sonka szeleteket és pár szem egész szedret, és locsoljuk meg az öntettel. Tálaljuk grill húsokhoz vagy magában.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 237 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
184 kcal -
Összes zsír
13,6 g -
Szénhidrát
12,1 g -
Fehérje
4,8 g