Szedres-sonkás saláta

2012-07-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Ha a szederfa megérik, akkor nagyon sokat szoktam készíteni, mert nagyon könnyen meg van, és szinte mindenfajta sült húshoz, de akár magában is fogyasztható.

Ezeket szerezd be:

  • 100 g vegyes saláta
  • 80 g sonka
  • 125 g szeder
  • Öntethez:
  • 125 g szeder
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1,5 evőkanál balzsamecet
  • só, bors

1. Lépés

Kezdjük az öntettel. Mossuk meg a szedreket és szitáljuk át, ha kell válogassuk ki a szebbeket. Keverjük össze az olívaolajat, a mézet és az ecetet, és ízesítsük sóval és borssal. Majd rakjuk bele a pürésített szedret. Tegyük hűtőbe, hogy jól lehűtsük.

2. Lépés

Rendezzük el a salátát egy tányéron, helyezzük rá a sonka szeleteket és pár szem egész szedret, és locsoljuk meg az öntettel. Tálaljuk grill húsokhoz vagy magában.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 343 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnyesaláta fetával

  • Sárgadinnyés áfonyasaláta vodkával

  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    184 kcal
  • Összes zsír

    13,6 g
  • Szénhidrát

    12,1 g
  • Fehérje

    4,8 g