Nutellás macaroon

2013-10-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A macaron mindig egy elérhetetlen dolognak tűnik, pedig nem is az! :)

Ezeket szerezd be:

  • 110 g mandula liszt
  • 180 g porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 100 g tojásfehérje
  • 50 g kristálycukor
  • Töltelék:
  • Nutella

1. Lépés

Keverjük össze a porcukrot és a kakaóport, majd alaposan keverjük el. Tegyük félre.
Egy nagy tálba válasszuk külön a tojásfehérjét, majd egy robotgéppel keverjük el pár percig, amíg éppen hogy habosodni kezd. Ezután kapcsoljuk alacsonyabb fokozatra, és lassan adjuk hozzá a kristálycukrot. Habosítsuk tovább egészen keményre.

2. Lépés

Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tojásfehérjéhez, és hajtsuk egymásba őket egy fakanál segítségével. Jól dolgozzuk el, de óvatosan! Ezután a finom habot töltsük bele egy habnyomó zsákba, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk kis köröket.

3. Lépés

Hagyjuk pihenni így a habot körülbelül 45 percig, amíg eléggé megszárad. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Amikor a macaronok eléggé kiszáradtak, tegyük sütőbe és süssük 12 percig. Kivétel előtt az ujjbegyünkkel ellenőrizzük, hogy eléggé keményre sültek-e. Figyeljünk, mert gyorsan elkészülnek, könnyen leégnek!

4. Lépés

Ezután vegyük ki őket, hagyjuk pihenni. Amikor eléggé kihűltek, kenjük meg őket nutelléval, majd 2-2 darabot ragasszunk össze.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 691 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Ági féle macaron

  • Csokis-kókuszos macaroon

  • Csokikrémes Macaroon recept

  • Vaníliás macaron

  • Borzas Kata (macaroon)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    419 kcal
  • Zsír

    14g
  • Szénhidrát

    69.9g
  • Fehérje

    9.1g