Cappucinos cupcake
2012-06-14- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Imádom a cupcake-t! Nincs annál jobb, mint egy muffint felturbózni, tovább gondolni és eszméletlen jó krémekkel feldobni.
Ezeket szerezd be:
- 200 g étcsokoládé, apróra vágva
- 30 dkg liszt
- 60 g kakaópor
- 2 kávéskanál sütőpor
- 200 g vaj
- 250 g cukor
- 2 tojás
- 75 ml tej
- 100 ml hideg, erős kávé
- A tetejére:
- 100 g krémsajt
- 3 evőkanál vaj
- 300 g porcukor
- 30 g kakaópor, átszitált
- 3 evőkanál erős kávé
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 170 ° C-ra. Keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg puha nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat. Hozzáadjuk a tejet és a kávét, és dolgozzuk el jól a tésztát. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat – a lisztet, a kakaóport és sütőport – és adjuk hozzá a nedves hozzávalókat.
2. Lépés
Öntsük a tésztába a csoki darabokat. Osszuk a tésztát a tortaformába vagy a muffinpapírokba és süssük 20-25 percig.
Készítsük el a tetejére a cappuccinos cukormázat.
Keverjük habosra a vajat és a krémsajtot egy elektromos keverővel vagy robotgéppel. Adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport, és keverjük össze krémes állagúra. Adjuk hozzá a kávét és keverjük addig, ameddig szép, kenhető krém nem lesz belőle.
Tipp: A krémet a muffinok kihűlése után hidegen kenjük a süteményekre.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
5 913 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1172 kcal -
Összes zsír
52,8 g -
Szénhidrát
169 g -
Fehérje
15,6 g