Cappucinos cupcake

2012-06-14
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Imádom a cupcake-t! Nincs annál jobb, mint egy muffint felturbózni, tovább gondolni és eszméletlen jó krémekkel feldobni.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 30 dkg liszt
  • 60 g kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 200 g vaj
  • 250 g cukor
  • 2 tojás
  • 75 ml tej
  • 100 ml hideg, erős kávé
  • A tetejére:
  • 100 g krémsajt
  • 3 evőkanál vaj
  • 300 g porcukor
  • 30 g kakaópor, átszitált
  • 3 evőkanál erős kávé

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 170 ° C-ra. Keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg puha nem lesz. Adjuk hozzá a tojásokat. Hozzáadjuk a tejet és a kávét, és dolgozzuk el jól a tésztát. Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat – a lisztet, a kakaóport és sütőport – és adjuk hozzá a nedves hozzávalókat.

2. Lépés

Öntsük a tésztába a csoki darabokat. Osszuk a tésztát a tortaformába vagy a muffinpapírokba és süssük 20-25 percig.

Készítsük el a tetejére a cappuccinos cukormázat.

Keverjük habosra a vajat és a krémsajtot egy elektromos keverővel vagy robotgéppel. Adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport, és keverjük össze krémes állagúra. Adjuk hozzá a kávét és keverjük addig, ameddig szép, kenhető krém nem lesz belőle.

 

Tipp: A krémet a muffinok kihűlése után hidegen kenjük a süteményekre.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 913 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pisztáciás cupcake

  • Oreo cupcake recept

  • Kávés cupcake recept

  • Princess cupcake

  • Mandulás-kókuszos cupcake

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1172 kcal
  • Összes zsír

    52,8 g
  • Szénhidrát

    169 g
  • Fehérje

    15,6 g