Spárgás Clafoutis
2013-05-24- Típus: Karcsúsító ételek, Sós clafoutis receptek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
A clafoutis (ejtsd: klafuti) a franciaországi limousini régióból származik. Ez igazából desszertnek indult, aminek az alapja a palacsintatészta és magozatlan fekete cseresznye. Ebből aztán később sós változat is lett, sőt számtalan variáció. Most a spárgát használtunk fel, megjegyzem sikerrel.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg Spárga
- 12 dkg Sonka
- 5 db Tojás
- 4 dl Tej
- 5 dkg Kukoricaliszt
- 1 db Citrom
- 4 dkg Sajt
- 3 dkg Vaj
- Margarin
- Bors
- Só
1. lépés
A spárgát megtisztítjuk és a vastag végét eltávolítjuk. Ezután durván 15 perc alatt bő sós, citromos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és felszeleteljük. A sonkát kockákra vágjuk.
2. lépés
A kukoricalisztet a tojással krémesre keverjük, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a langyos tejet és a felolvasztott vajat. Ezután az elkészült tésztát a felvágott spárgával és cukkinivel összekeverjük.
3. lépés
A sütőformánkat kikenjük jó alaposan margarinnal, a spárgás-sonkás tésztát beleöntjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 381 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
380 kcal -
Összes Zsír
23 g -
Koleszterin
257 mg -
Szénhidrát
24 g -
Cukor
8,9 g -
Fehérje
22,3 g