Spárga baconnel és kaprigyümölcsös sajtszósszal
2014-03-07- Típus: Baconös falatkák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
A spárgát sonka- és baconköntösben petrezselymes újkrumplival egybesütöttem és fehérboros kaprigyümölcsös sajtszósszal tálaltam.
Ezeket szerezd be:
- 10 szál nagyobb zöldspárga
- 5 szelet sonka (selyem)
- 5 szelet bacon
- 8 db nagyobb újkrumpli
- 5 szál petrezselyem
- extraszűz olívaolaj
- 1-2 evőkanál vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 50 g sajt (trappista)
- 1 dl fehérbor (Cserszegi fűszeres)
- só (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplikat megkapirgálom, a spárgák végeit levágom.
2. Lépés
Sós, cukros vízben felteszem főni egy serpenyőbe. Közben a fokhagymát, petrezselymet aprítom, a sajtot lereszelem.
3. Lépés
A spárgákat 8 perc után kiveszem, kettesével betekerem a sonkába, s a baconba.
4. Lépés
Majd kiveszem a krumplikat is, a főzővízet félreteszem.
5. Lépés
A serpenyőbe locsolok olívaolajat, belerakom a spárgákat és krumplikat, s 180 °C fokra előmelegített sütőben megsütöm, majd a vége felé a végén átkapcsolok grill fokozatra (200 °C fok)
6. Lépés
Közben egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, benne megkapatom a fokhagymát, öntök rá tejet, szórok rá lisztet, beleszórom a sajtot, fűszerezem, öntök rá fehérbort. Jól elkeverem, félreteszem.
7. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra spárgát és krumplit, az utóbbira szórok petrezselymet, s locsolok a tányérra sajtszószt, s teszek rá kapri-gyümölcsöket.
TIPP: Természetesen fehérbort igyatok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 087 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1104 kcal -
Zsír
39,8 g -
Koleszterin
113 mg -
Szénhidrát
136,5 g -
Cukor
11,4 g -
Fehérje
45,8 g