Spárga baconnel és kaprigyümölcsös sajtszósszal

2014-03-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A spárgát sonka- és baconköntösben petrezselymes újkrumplival egybesütöttem és fehérboros kaprigyümölcsös sajtszósszal tálaltam.

Ezeket szerezd be:

  • 10 szál nagyobb zöldspárga
  • 5 szelet sonka (selyem)
  • 5 szelet bacon
  • 8 db nagyobb újkrumpli
  • 5 szál petrezselyem
  • extraszűz olívaolaj
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 50 g sajt (trappista)
  • 1 dl fehérbor (Cserszegi fűszeres)
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplikat megkapirgálom, a spárgák végeit levágom.

2. Lépés

Sós, cukros vízben felteszem főni egy serpenyőbe. Közben a fokhagymát, petrezselymet aprítom, a sajtot lereszelem.

3. Lépés

A spárgákat 8 perc után kiveszem, kettesével betekerem a sonkába, s a baconba.

4. Lépés

Majd kiveszem a krumplikat is, a főzővízet félreteszem.

5. Lépés

A serpenyőbe locsolok olívaolajat, belerakom a spárgákat és krumplikat, s 180 °C fokra előmelegített sütőben megsütöm, majd a vége felé a végén átkapcsolok grill fokozatra (200 °C fok)

6. Lépés

Közben egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, benne megkapatom a fokhagymát, öntök rá tejet, szórok rá lisztet, beleszórom a sajtot, fűszerezem, öntök rá fehérbort. Jól elkeverem, félreteszem.

7. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra spárgát és krumplit, az utóbbira szórok petrezselymet, s locsolok a tányérra sajtszószt, s teszek rá kapri-gyümölcsöket.

TIPP: Természetesen fehérbort igyatok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 087 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben

  • Baconba tekert spárga újkrumplival

  • Baconba tekert sült kukorica

  • Baconba tekert spárga krumplival és gombával

  • Sajtos-baconos masni

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1104 kcal
  • Zsír

    39,8 g
  • Koleszterin

    113 mg
  • Szénhidrát

    136,5 g
  • Cukor

    11,4 g
  • Fehérje

    45,8 g