Sajtos-baconos masni
2013-11-06- Típus: Baconös falatkák, Masnik
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 2:20 p
Mindig keresem a jó recepteket, amiket elkészíthetek a gyermekemnek iskolába.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- bacon és sajt a tetejére
1. Lépés
A tésztát összekeverjük, majd bedagasztjuk. Kelni hagyjuk, ami körülbelül 1 órát tesz ki, majd lisztezett diszkára tesszük. 10-12 egyenlő részre vágjuk, majd pihenni hagyjuk. Amikor ezzel megvolnánk, rudakat formálunk belőle.
2. Lépés
Ráhelyezzük a szalonnát. A két ellentétes felén pedig csavarunk rajta egyet. Alakítunk belőle egy masnit. A tepsit sütőpapírral béleljük, majd rajta kelesztjük.
3. Lépés
Ha a masnik felpuffadtak, akkor a két szélső masni-mélyedésbe szórjuk a sajtot. Sütőbe tesszük és 20 perc alatt szépre sütjük.
Kiváló uzsonnára vagy az iskolába szendvicsnek is!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 650 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
870 kcal -
Zsír
28.1g -
Szénhidrát
117.9g -
Fehérje
32.9g