Sajtos-baconos masni

2013-11-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 2:20 p

Mindig keresem a jó recepteket, amiket elkészíthetek a gyermekemnek iskolába.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 2 tk só
  • 2 ek olaj
  • bacon és sajt a tetejére

1. Lépés

A tésztát összekeverjük, majd bedagasztjuk. Kelni hagyjuk, ami körülbelül 1 órát tesz ki, majd lisztezett diszkára tesszük. 10-12 egyenlő részre vágjuk, majd pihenni hagyjuk. Amikor ezzel megvolnánk, rudakat formálunk belőle.

2. Lépés

Ráhelyezzük a szalonnát. A két ellentétes felén pedig csavarunk rajta egyet. Alakítunk belőle egy masnit. A tepsit sütőpapírral béleljük, majd rajta kelesztjük.

3. Lépés

Ha a masnik felpuffadtak, akkor a két szélső masni-mélyedésbe szórjuk a sajtot. Sütőbe tesszük és 20 perc alatt szépre sütjük.
Kiváló uzsonnára vagy az iskolába szendvicsnek is!

 

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 650 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben

  • Baconba tekert spárga újkrumplival

  • Baconba tekert sült kukorica

  • Spárga baconnel és kaprigyümölcsös sajtszósszal

  • Baconba tekert spárga krumplival és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    870 kcal
  • Zsír

    28.1g
  • Szénhidrát

    117.9g
  • Fehérje

    32.9g