Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben
2017-03-23- Típus: Baconös falatkák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 40 perc
It’s spárga-time! No, jó. Tudom, hogy a spárga asparagus angolul, de ez olyan jópofa volt.
Ezeket szerezd be:
- 8 db Fehér spárga
- 4 db Zöld spárga
- 4 szelet Bacon szalonna
- 4 szelet Füstölt sajt
- 6 közepes db Újkrumpli
- 3 közepes db Paradicsom
- 2 szál Rozmaring
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 csipet Cukor
- 2 csipet Bors
- 2 ek Majonéz
- 2 ek Olívaolaj
1. lépés
A krumplikat megsikálom, a spárgák végeit levágom, a fehér spárgát meghámozom.
2. lépés
A krumplit sós vízben előfőzöm, majd szórok bele cukrot, s beleteszem a spárgát is. Összesen 15 percig főzöm.
3. lépés
Két fehér spárgát, s egy zöld spárgát betekerem a baconnal és a sajttal, s beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom a krumplikat és a paradicsomot, locsolok rá kevés olívaolajat.
4. lépés
Sózom, borsozom, rájuk fektetem a rozmaringokat, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben 16 percig sütöm. Ezután még 5 percig grillezem 200 °C fokon.
5. lépés
Tálaláskor szedek a tányérra két köteg spárgát, 3 db krumplit, s egy paradicsomot. Kanalazok rá majonézt. Díszítem egy rozmaringággal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 285 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
820 kcal -
Zsír
52,1 g -
Koleszterin
83,2 mg -
Szénhidrát
63,9 g -
Cukor
10,7 g -
Fehérje
28,6 g