Pikáns bundában sült csirkecsíkok
2014-06-19- Típus: Bundás húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Nagyon finom pikáns csirke recept, ami iszonyatosan gyorsan elkészül. A bundázott húsok közül ez is nyerő a rántott hús mellett.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka filézett csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 4 evőkanál liszt
- késhegynyi sütőpor
- 5 evőkanál fehérbor
- só, bors
- chili
- 1 deci tej
- 3 evőkanál szójaszósz
- olaj a kisütéshez
1. Lépés
A csirkemellet megmosom és csíkokra vágom. Kicsit besózom. A fokhagymát összezúzom és a többi hozzávalóval bekeverem.
2. Lépés
Egy 15 percig hagyom összeérni az ízeket. Az idő leteltével a húscsíkokat a keverékbe forgatom és forró olajban kisütöm. Én burgonyapürével tálaltam, de egészen nyugodtan lehet rizzsel vagy fűszeres krumplival is.
Értékelések
(4.8 / 5)
8 személy értékelt
8 979 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
362 kcal -
Zsír
14.1g -
Szénhidrát
9.4g -
Fehérje
45.5g -
Koleszterin
191mg -
Cukor
1.7g