Spárgás csemege
2012-08-13- Típus: Fehérje nap, Rakott zöldség receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A spárgát megkínáltam főtt tojással, tejfölös szósszal és az egészet megszórtam sajttal. A receptért kattints a továbbra.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Spárga
- 10 dkg Trappista sajt
- 2 dl Tejföl
- 4 db Tojás
- 3 dkg Margarin
- Ételízesítő
- Kevés Cukor
1. lépés
A spárgát felvágjuk nekünk tetszőre, majd ételízesítős, enyhe cukros vízben félpuhára főzzük. Ételízesítő mennyiségét rátok bízom, mert valaki pikánsabban, más pedig kevés fűszerrel szereti. Én egy kis kiszerelés felét szoktam beleönteni.
2. lépés
2. lépésként keményre főzzük a tojásokat, majd szeletekre vágjuk. Közben a tejfölt is összekeverjük az ételízesítővel (másik felét használom fel).
3. lépés
Előveszünk egy tepsit vagy egy hőálló tálat, amit elsőnek kivajazunk, majd az alját beterítjük a spárgával. Rátesszük a szeletelt főtt tojást, rákenjük a tejfölös mártást, végül megszórjuk reszelt sajttal. Betesszük a sütőbe és addig hagyjuk bent, amíg a sajt aranysárgára nem sül.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 771 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
685 kcal -
Összes Zsír
54,7 g -
Koleszterin
416 mg -
Szénhidrát
21,5 g -
Cukor
11,1 g -
Fehérje
31 g