Saláta rákkal és avokádóval
2014-07-09- Típus: Különleges saláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 25 perc
Az avokádó és a rák csodálatos harmóniában van. Nagyon finom, próbáljátok egyszer ki.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db avokádó
- 2 db paradicsom
- 5-6 db koktélparadicsom
- 0.5 db csípős zöldpaprika
- 3 levél saláta (angol)
- 1 maréknyi vegyes saláta
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 3 db retek
- 60 g rák
- 2 db olívabogyó (mandulával töltött)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
- salátaolaj
- 2 szelet toast kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
1. Lépés
A saláta-leveleket egy tányérra helyezem, az avokádót kettévágom, húsát kiszedem, felkockázom.
2. Lépés
Az egyik paradicsomot szintén kockára vágom, a másikat negyedelem. Az avokádó-csónakot középre helyezem, köré rakom a a hagymát, a paprikát, a negyedelt paradicsomokat, a koktélparadicsomokat, az avokádó egy részét és a retket.
3. Lépés
Az avokádó héjába teszek salátát, kockázott paradicsomot, rák egy részét, a többit köré rakom. A tetejére teszek még salátát, középre az olívabogyót. Sózom, borsozom, meglocsolom citromlével és salátaolajjal. Díszítem egy citromkarikával.
4. Lépés
Egy szelet toast kenyérből bruschettát készítek, pirítom, átlósan kettévágom.bedörzsölöm fokhagymával, s meglocsolom olívaolajjal, a tányérra helyezem.
TIPP: A bruschetta finomabb, ha a toast kenyeret bedörzsöljük fokhagymával, s ezt olívaolajon egy grillserpenyőben megsütjük, azonban sajnos a konyha jobban megtelik a bruschetta illatával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 844 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
366 kcal -
Zsír
25,8 g -
Koleszterin
30 mg -
Szénhidrát
27,9 g -
Cukor
10,8 g -
Fehérje
12,1 g