Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

2014-11-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 3 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egy főzőtanfolyamon találkoztam először ezzel az egyszerű előétellel.

Ezeket szerezd be:

  • 270 g parmezán vagy trappista sajt
  • 270 g salátamix
  • 200 g paradicsom
  • 200 g sárgarépa
  • 0,1 l olívaolaj
  • 0,1 l balzsamecet
  • 6 dkg hántolt napraforgómag
  • fél-fél csokor bazsalikom, koriander, petrezselyem, snidling
  • 0,5 kg félzsíros túró
  • só, bors

1. Lépés

A sajtot lereszeljük, 60 grammos adagokban, vékonyan beleszórjuk egy kb 20 cm-es átmérőjű serpenyőbe és közepes lángon minkét oldalát 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.

2. Lépés

Ha kész, lapáttal kiszedjük és egy gyors mozdulattal egy felfordított müzlis tálkára vagy felfordított csészére tesszük (tehát azok aljára) és szalvétával rányomkodjuk, így felveszi a kosárka formát. Ha kihűlt, levesszük a tálról/csészéről és talpára fordítva kapjuk meg a kosárkát.

3. Lépés

A paradicsomot és répát megmossuk. A paradicsomot 8 szeletre vágjuk. A répából hámozóval vékony csíkokat vágunk és összekeverjük a salátamix-szel.

4. Lépés

Az öntethez az ecetet és az olajat habverővel összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A napraforgómagot olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk.

5. Lépés

A zöldfűszereket felaprítjuk. A túrót egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, majd sóval, borssal ízesítjük.

6. Lépés

A salátát elosztjuk a sajtkosárban, megszórjuk a napraforgómaggal és meglocsoljuk az öntettel. A fűszeres túróval tálaljuk.

Főzni jó, sütni még jobb :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 738 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

  • Fetasajtos saláta karamellizált flambírozott körtével