Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval
2014-11-24- Típus: Különleges saláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 3 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy főzőtanfolyamon találkoztam először ezzel az egyszerű előétellel.
Ezeket szerezd be:
- 270 g parmezán vagy trappista sajt
- 270 g salátamix
- 200 g paradicsom
- 200 g sárgarépa
- 0,1 l olívaolaj
- 0,1 l balzsamecet
- 6 dkg hántolt napraforgómag
- fél-fél csokor bazsalikom, koriander, petrezselyem, snidling
- 0,5 kg félzsíros túró
- só, bors
1. Lépés
A sajtot lereszeljük, 60 grammos adagokban, vékonyan beleszórjuk egy kb 20 cm-es átmérőjű serpenyőbe és közepes lángon minkét oldalát 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
2. Lépés
Ha kész, lapáttal kiszedjük és egy gyors mozdulattal egy felfordított müzlis tálkára vagy felfordított csészére tesszük (tehát azok aljára) és szalvétával rányomkodjuk, így felveszi a kosárka formát. Ha kihűlt, levesszük a tálról/csészéről és talpára fordítva kapjuk meg a kosárkát.
3. Lépés
A paradicsomot és répát megmossuk. A paradicsomot 8 szeletre vágjuk. A répából hámozóval vékony csíkokat vágunk és összekeverjük a salátamix-szel.
4. Lépés
Az öntethez az ecetet és az olajat habverővel összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A napraforgómagot olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk.
5. Lépés
A zöldfűszereket felaprítjuk. A túrót egy tálban simára keverjük, hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, majd sóval, borssal ízesítjük.
6. Lépés
A salátát elosztjuk a sajtkosárban, megszórjuk a napraforgómaggal és meglocsoljuk az öntettel. A fűszeres túróval tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 738 megtekintés