Fokhagymás grissini
2013-05-31- Hány főre: 4
- Előkészítés: 1:20 p
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:40 p
A grissini egy jó parti vagy csajos beszélgetés elengedhetetlen része. Nagyon sokszor készítettem már és mindig kitalálok valamilyen új verziót.
Ezeket szerezd be:
- 400 g liszt
- 25 g élesztő
- 100 ml víz
- 100 ml tej
- 1 evőkanál porcukor
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk bazsalikom
- olaj
- Tetejére:
- szezámmag, mák, köménymag
- 1 tojás
1. Lépés
Az élesztőt futtassuk fel a tejben a cukorral. A lisztet öntsük egy tálba, majd a közepére öntsük a felfutott élesztőt, majd az ujjunkkal kicsit keverjük össze a liszttel. Hagyjuk állni kb. 10 percig. Addig reszeljük le a fokhagymákat.
2. Lépés
Tegyük bele a lisztes tálba a többi összetevőt és gyúrjuk jól össze a tésztát. Alakítsunk belőle egy nagy labdát, majd tegyük félre meleg helyre kelni. Konyharuhával takarjuk le és hagyjuk állni kb. 1 órát.
3. Lépés
A kelés után szedjük kis részekre a tésztát és gyúrjunk belőlük hosszú rúd formákat. Próbáljuk meg vékonyra sodorni őket, mert még a lisztezett felületen hagyjuk egy kicsit állni őket. Sorakoztassuk a rudakat olajjal kikent tepsibe, viszonylag messze egymástól. Kenjük meg a tetejüket felvert tojással, majd szórjuk meg szezámmaggal, mákkal, köménnyel tetszőlegesen.
4. Lépés
Süssük 200°C-ra előmelegített sütőben kb, 20 perc alatt, vagy amíg a tetejük aranybarna lesz.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
4 561 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
292 kcal -
Zsír
3.5g -
Szénhidrát
55.4g -
Fehérje
9.2g