Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval
2014-09-22- Típus: Különleges saláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Ez egy szemet-szájat gyönyörködtető saláta, egy csodálatos íz és színkavalkád.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db sárgadinnye
- 150 g surimi
- 2 evőkanál kagyló (paradicsomszószos)
- 150 g mozzarella
- 10 db fekete olívabogyó (magnélküli)
- 10 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
- 10 levél saláta
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
- 5 cl vodka
1. Lépés
A saláta leveleket egy tálra körberakom. A lehűtött dinnyét félbevágom, a magjait eltávolítom, a húsát cseresznyemagozóval kikanalazom, a dinnyehéjat a tálra helyezem.
2. Lépés
Felváltva pakolok bele dinnyegolyókat, mozzarellát és olívabogyókat, a tetejére pedig kagylót és surimit. Közben fűszerezem. A dinnye köré is teszek egy keveset.
3. Lépés
Facsarok rá citromlevet, locsolok rá a surimi olajából, s a dinnyébe öntöm a lehűtött vodkát.
4. Lépés
Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, míg az ízek összeérnek.
Tipp: Pirított toast kenyeret ajánlok mellé.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
2 410 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
903 kcal -
Zsír
38,2 g -
Koleszterin
125 mg -
Szénhidrát
49 g -
Cukor
19,1 g -
Fehérje
70,1 g