Sajtos sertésborda salátával
2012-08-30- Típus: Bundás húsok, Sült húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha tavaszi salátával vagy zöldségekkel készítjük az ételt, akkor mindenképpen valamilyen majonézes salátát válasszunk a következő recepthez, mert azzal együtt isteni.
Ezeket szerezd be:
- 1 tojás
- 1/4 csésze tej
- 1/2 csésze reszelt sajt
- 1/3 csésze zsemlemorzsa
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál oregano
- 4 nagyobb sertésborda szelet
- csipet só
- csipet bors
- olaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra és olajozzunk ki egy tepsit (lehet zsírt is használni). Habverővel keverjük össze a tojást, a tejet és a borsot, amíg habos lesz. Egy másik tányérban keverjük össze a sajtot, a zsemlemorzsát, liszt és oreganót.
2. Lépés
Mártsuk bele őket a tojásos keverékbe, majd hempergessük meg a zsemlemorzsás panírban. Helyezzük a bordákat az előkészített tepsibe.
3. Lépés
Süssük körülbelül 12 percig, vagy amíg világos aranyszínűek lesznek. Friss salátával tálaljuk.
fotó: justputzing
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
4 932 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
381 kcal -
Fehérje
30 g -
Szénhidrát
15 g -
Zsír
22 g