Sajtos sertésborda salátával

2012-08-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ha tavaszi salátával vagy zöldségekkel készítjük az ételt, akkor mindenképpen valamilyen majonézes salátát válasszunk a következő recepthez, mert azzal együtt isteni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tojás
  • 1/4 csésze tej
  • 1/2 csésze reszelt sajt
  • 1/3 csésze zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál oregano
  • 4 nagyobb sertésborda szelet
  • csipet só
  • csipet bors
  • olaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra és olajozzunk ki egy tepsit (lehet zsírt is használni). Habverővel keverjük össze a tojást, a tejet és a borsot, amíg habos lesz. Egy másik tányérban keverjük össze a sajtot, a zsemlemorzsát, liszt és oreganót.

2. Lépés

Mártsuk bele őket a tojásos keverékbe, majd hempergessük meg a zsemlemorzsás panírban. Helyezzük a bordákat az előkészített tepsibe.

3. Lépés

Süssük körülbelül 12 percig, vagy amíg világos aranyszínűek lesznek. Friss salátával tálaljuk.

 

fotó: justputzing

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 932 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplibundás hússzelet

  • Kovászos uborkás rántott karaj

  • Borzas hús kapros túróval

  • Pikáns bundában sült csirkecsíkok

  • Részeges csirkecomb

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    381 kcal
  • Fehérje

    30 g
  • Szénhidrát

    15 g
  • Zsír

    22 g