Borzas hús kapros túróval
2014-10-01- Típus: Bundás húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Tejföllel, sajttal már készítettem, de így kaprosan is nagyon finom volt. Ajánlom mindenkinek egy könnyed ebédre.
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet csontnélküli karaj
- liszt
- A bundához:
- 2 tojás
- só, bors
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 500 g reszelt burgonya
- 1 evőkanál tejföl
- 3-4 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez
- A kapros túróhoz:
- 25 deka túró
- 2 deci tejföl
- apróra vágott kapor
- kevés só
1. Lépés
A karajszeleteket vékonyra kiklopfolom, sózom, borsozom. A bundához valókat, a zúzott fokhagymát, reszelt hagymát, a reszelt burgonyát, összekeverem annyi liszttel, hogy sűrű masszát kapjak.
2. Lépés
Az előzőleg sózott, borsozott hússzeleteket lisztbe forgatom, majd a sűrű masszába. Forró olajban kisütöm.
A megsült szeleteket kapros túróval bevonom, majd rizzsel és burgonyával tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 332 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
647 kcal -
Zsír
39.5g -
Szénhidrát
37.5g -
Fehérje
34.7g -
Koleszterin
175mg -
Cukor
2.2g