Répatorta eperrel, eper-, csokoládé- és tojáslikőrrel
2013-07-05- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Az egyik kedvencem a répatorta. Mivel van eper éppen a hűtőben, ezért összedobtam egy finom édességet.
Ezeket szerezd be:
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 5 dkg dió
- 10 dkg mazsola + rum
- 2 db tojás
- 10 dkg barna cukor
- 20 ml olívaolaj
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 késhegynyi gyömbér
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 narancs reszelt héja
- vaj
- eper
- csokoládélikőr
- eperlikőr
- tojáslikőr
1. lépés
A diót durvára vágom, a mazsolával együtt rumba áztatom néhány órára.
A sárgarépát megpucolom és lereszelem. Egy tálban habverővel felverem a tojásokat és a cukrot, hozzáadom az olajat, a répát, a mazsolát és a diót.
2. lépés
Egy másik tálban elkeverem a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát, csipetnyi sót, majd hozzákeverem a répás-tojásos masszához. Beleöntöm egy sütőformába, melyet vajjal és liszttel kikentem, és 180 C fokra előmelegített sütőben addig sütöm míg szép barna lesz (kb. 40 perc).
A tortából szelek egy darabot, rakok rá félbevágott epret, s locsolok rá csokoládé, eper és tojáslikőrt.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
2 578 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
503 kcal -
Zsír
23.6g -
Szénhidrát
69.7g -
Fehérje
14.2g