Angol répatorta, ahogy Suzan készíti
2014-07-30- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Van egy nagyon kedves ismerősöm, akit egy cserediák program keretében ismertem meg. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy náluk tölthettem Londonban két hetet, ahol nem csak a gyönyörű országot, de a tradicionális recepteket is megismerhettem. Ez a recept Suzan barátnémtól származik, egy kicsit „magyarosított” változatban. :)
Ezeket szerezd be:
- Tészta hozzávalói:
- 300 g reszelt sárgarépa
- 1 citrom héja és leve
- 1 narancs héja
- 3 tojás
- 150 g porcukor
- 100 g dió
- 130 ml olaj
- 180 g liszt
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- igény szerint mazsola
- Máz:
- 100 g krémsajt (Philadelphia, de nagyon jó mascarpone is)
- 1 citrom héja
- 1 narancs héja
- 1 evőkanál cukor
1. Lépés
A répát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd belereszeljük a citrom és a narancs héját. A diót apróra törjük.
2. Lépés
A tojásokat elkeverjük a cukorral, hogy szép fényes krémet kapjunk, majd hozzáadjuk az olajat. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, szódabikarbónát, sütőport, a fahéjat és a diót.
3. Lépés
A tojásos krémhez keverjük a répát, majd ezt az egyveleget összedolgozzuk az összekevert száraz hozzávalókkal.
4. Lépés
A tésztát egy vajazott-lisztezett formába öntjük, majd 180°C-on tűpróbáig sütjük. Ez idő alatt elkészíthetjük a krémet a tetejére.
5. Lépés
A krémsajtba keverjük a cukrot, majd a reszelt citrom- és narancshéjat, aztán rákenjük a kihűlt torta tetejére. Igény szerint megszórhatjuk diódarabkákkal.
Tipp: Aki szeretne tehet a tésztájába mazsolát vagy mogyorót is, az nem fogja elrontani. :)
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
10 213 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
614 kcal -
Zsír
38.2g -
Szénhidrát
60.5g -
Fehérje
11.9g -
Koleszterin
100mg -
Cukor
30.1g